اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر امروزه برای ساختمان ها به صورت ویژه انجام می شود؛ زیرا با متصل کردن آنها به یکدیگر لازم نیست که مخزن را تعویض کرده و برای تهیه نمونه بزرگتر هزینه کنید تنها کافیست تا مخازن را به هم متصل نمایید تا حجم آب بیشتری در اختیار داشته باشید. اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر همواره طبق اصول و استانداردها توسط افراد با تجربه و خبره انجام می شود تا در زمان استفاده از آب موجود در مخازن مشکلی به وجود نیاید. برای اتصال مخازن نیاز به تجهیزات و لوازم مخصوصی می باشد که اصولا نصاب ها آنها را در اختیار دارند و با کمک آنها در کوتاه ترین زمان مخازن را به هم متصل می نمایند.
روش های اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر
برای اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر همواره روش هایی متعددی وجود دارد که هر روش مراحل خاص خود را دارد. در کل مخازن ذخیره آب با دو روش موازی و سری به یکدیگر متصل می شوند که نحوه انجام آنها به صورت زیر می باشد:
- روش موازی: در این روش تمام مخازن با کمک انشعاباتی که از طریق شاه لوله ای به بخش ورودی مخازن متصل می گردند، پر خواهد شد. خروجی این مخازن نیز به همین صورت به یک شاه لوله منتهی شده است. این روش مزایای هم دارد که از این مزایا می توان گفت که در صورت بستن شیر فلکه ورودی و خروجی هر مخزن می توان برای کارهایی مثل سرویس و نگهداری به تناوب مخازن را از مدار خارج کرد. مزیت دیگر مربوط به فصولی است که نیاز به آب ذخیره کمتری داریم مانند فصول سرد سال در این حالت برای تازه تر بودن آب مصرفی می توان تعدادی از مخازن را از مدار خارج کرد تا حجم ذخیره متناسب با میزان مصرف آب باشد.
- روش سری: در این روش تنها یک مخزن دارای ورودی می باشد و خروجی باقی مخزن ها همواره با یک شاه لوله به هم متصل می شوند. این مخازن آهسته تر پر می شوند اما زمان استفاده از آنها به صورت یکنواخت آب از تمام مخازن کم می شود.
هر کدام از روش های نام برده طی مراحلی انجام می شوند که باید به آنها دقت کرد تا بتوان به خوبی مخازن را به هم متصل نمود و از آنها استفاده کرد.
نحوه نصب مخازن ذخیره آب به یکدیگر
همان گونه که گفتیم مخازن آب با دو روش موازی و سری به هم متصل می شوند که در روش موازی همواره تمام مخازن از طریق یک شاه لوله به هم متصل می شوند. در این روش اصولا یک شیر برقی برای مخازن نصب می کنند که با کمک آن هم آب را باز می کنند تا وارد مخازن گردد و هم پس از پر شدن مخازن آب بسته شود. این شیوه برای ورودی و خروجی هر مخزن یک شیر فلکه نصب کرده تا بتواند مخازن را به صورت جداگانه هم کنترل نماید.
در روش سری برای نصب مخازن به یکدیگر همواره از یک شاه لوله برای خروجی مخازن استفاده می کنند. متصل کردن خروجی ها به یکدیگر این امکان را به شما می دهد که تمام مخازن را به صورت همزمان پر کنید و همه به یک میزان آب دریافت کنند. زمانی که آب وارد مخزن اول می شود از طریق این شاه لوله آب به مخازن دیگر هم وارد می شود تا همه به یک اندازه پر شوند. در هر دو روش مخازن با استفاده از شاه لوله های مقاوم و باکیفیت به هم متصل می شوند تا بتوان آب ورودی و خروجی همه آنها را کنترل کرد تا به یک میزان باشد.
مزایای اتصال چند مخزن به یکدیگر
اتصال چند مخزن آب به یکدیگر مزایای فراوانی را به همراه دارد که از مهمترین مزایای انجام این کار می توان موارد زیر را نام برد:
- می توان حجم بیشتری آب در اختیار داشت.
- در صورت خراب شدن یک مخزن از مخازن دیگر استفاده کرد.
- از هدر رفتن آب جلوگیری نمود.
- می توان با کمک آنها نیاز چندین مصرف کننده در یک ساختمان را پوشش داد.
مزایای فراوان این روش باعث شده تا روز به روز طرفداران بیشتری پیدا کند و در نتیجه برای تمام ساختمان ها مورد استفاده قرار بگیرد. در صورتی که شما محیطی کوچک دارید که در آن یک مخزن بزرگ قرار نمی گیرد، می توانید از چندین مخزن کوچک استفاده کنید تا بتوانید به راحتی آب مورد نیاز خود را تامین کرده و با اطمینان از آن استفاده کنید. باید بگوییم که در صورت خراب شدن مخزن تکی مسلما تمام آب آن هدر خواهد رفت و هزینه سنگینی برای شما خواهد داشت اما با داشتن چند مخزن با این مشکل روبرو نخواهید شد و می توانید به آسانی آب مخزن را به مخازن دیگر منتقل کنید و آن را مورد تعمیر قرار بدهید.
نکات مهم برای اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر
برای اتصال مخازن ذخیره آب به یکدیگر باید به نکات متعددی توجه کنید که برخی از این نکات از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. از این نکات مهم می توان موارد زیر را نام برد:
- مخازن را باید در یک نقطه و یک ارتفاع قرار داد تا همه یکسان باشند.
- آب موجود در مخازن باید برابر باشد.
- در صورت یک اندازه نبودن مخازن باید با کمک پایه آنها را یکسان و هم قد کرد.
- هنگام قرار دادن مخازن دقت کنید که باید لوله کشی از کوچکترین مخزن که روی پایه قرار دارد شروع شود تا به بزرگترین مخزن برسد.
توجه کردن به نکات گفته شده و عمل کردن به آنها کمک می کند تا مخازن به خوبی در جای خود قرار گرفته و عملکرد عالی داشته باشند. اگر ارتفاع مخازن یکسان نباشد، مسلما آب نمی تواند به خوبی در آنها جریان پیدا کند و همه مخازن به یک اندازه پر نخواهند شد. تنظیم نبودن مخازن می تواند مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد که مهمترین مشکل می تواند تاخیر در ورود و خروج آب به مخازن باشد. البته ناگفته نماند که لوله ها و اتصالات هم باید به درستی در جای خود قرار بگیرند و محکم شوند تا نشتی نداشته باشند و به خوبی آب را به مخازن منتقل نمایند.
سخن پایانی
با وجود این مخازن دیگر لازم نیست که شما یک مخزن بزرگ، مثل مخزن 10000 لیتری افقی را تهیه کنید و از آن استفاده نمایید تنها کافیست تا چند مخزن کوچک تهیه کنید. با این وجود می توان هم حجم مصرفی آب را کاهش داد، هم می توان آب را ذخیره نمود و هم در صورت لزوم می توان یک الی دو مخزن را از چرخه مصرف خارج کرد تا آب در آنها نگهداری شود.
منبع
- سه شنبه ۱۷ مرداد ۰۲ ۱۵:۴۸
- ۳۲ بازديد
- ۰ ۰
- ۰ نظر